петак, 13. април 2018.

Зелене школе Војводине

ЊЕГОШЕВИ БИОЛОЗИ У ЕКОЛОШКОМ РАСПОЛОЖЕЊУ
Попуњавањем жардињера Његошевци су протеклих дана улепшали школски хол.Ученици шестог разреда, уз подршку наставнице биологије Љиљане Јанку, уживали су у еколошкој атмосфери, примењујући у пракси стечено знање о вегетативном размножавању.





ЧУВАРИ ПРИРОДЕ НА ДЕЛУ..
Школски хол од недавно одише шаренилом јесењих ружа. Чувари природе из V-4, уз подршку наставнице биологије Јасне Красић, заиста су уживали улепшавајући школско окружење. Био је ово пример квалитетног дружења у радној еколошкој атмосфери.





               СВЕ  ЛЕПОТЕ  ЈЕСЕНИ У "ЊЕГОШУ" И "БАМБИЈУ"


У оквиру пројекта "За зеленије и чистије школе", Његошевци показују изузетну креативност, обављајући свакодневно веома интересантне активности. До сада је уређен школски хол јесењим ружама, примењена je практична настава о вегетативном размножавању биљака, биолошки кабинет засијао је у новом сјају, изложени су панои са еколошко едукативним садржајима, као и посебно обележене канте за одлагање и сортирање отпада. Посебно интересантна активност била је инспирисана свим богатствима јесени. Остварена је веома успешна сарадња Његошеваца и предшколске установе "Бамби". Његошеви ученици испратили су прегршт богатих идеја и фантастичних радова које су заједничким залагањем израдила деца и родитељи предшколске установе. Потом су деца из "Бамбија" уз подршку васпитачица, Браниславе Радовић и Весне Петровић, посетила Његошевце из IV-5, учитељице Лидије Голић. Уживали су у веома забавном квалитетном дружењу у радној јесењој атмосфери. Био је ово фантастичан пример квалитетне сарадње кроз забавну еколошку радионицу. Кроз дружење и размену маштовитих идеја, спознали су лепоте животне средине коју пројектом желимо да заштитимо и унапредимо.






СТАРИ УКРАСИ У НОВОМ ПРАЗНИЧНОМ РУХУ ИЗАЗВАЛИ ПАЖЊУ И ДИВЉЕЊЕ
У оквиру пројекта "За чистије и зеленије школе", ученици IV-4, уз подршку учитељице Весне Марковић, направили су нове украсе за јелку рециклирајући старе украсе, CD-ове, пластиче поклопце. Били су веома вредни, а резултати њиховог креативног рада улепшавају јелку у великом холу наше школе.


   


"ОТПАД НИЈЕ СМЕЋЕ, ОТПАД ЈЕ РЕСУРС"
Аутори паноа: Ђурин Никола и Добровољски Данијел VIII3 (наставница Љиљана Јанку)


 


О РЕЦИКЛАЖИ.....ОСМАЦИ ЗА ЧЕТВРТАКЕ
У оквиру пројекта" За чистије и зеленије школе" одржана је вршњачка едукација-осмаци за четвртаке.Ученици VIII/3 разреда Ања Ракита, Лука Штевин и Милица Михајловић одржали су са својом наставницом Љиљаном Јанку два предавања у четвртом разреду о рециклажи као појму, објаснили су шта се и због чега рециклира. На крају часа ученици су се забавили квиз такмичењем и освојили неки од три пласмана.Очекујемо да ће сви учесници након показаног знања и жеље да помогну очувању природе радо учествовати у школским еколошким активностима.




ОД СТАРИХ ШТИПАЉКИ ДО НОВИХ УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА
Још једна међувршњачка активност успешно се реализовала. У питању су две радионице током којих су креирани новогодишњи украси од рециклираног материјала.Старе штипаљке су освежене декоративним детаљима и послужиле као основа за уметничка дела наших четвртака!! ("За чистије и зеленије школе", наставница Љиљана Јанку)




НОВОГОДИШЊИ УКРАСИ ОД РЕЦИКЛИРАНОГ МАТЕРИЈАЛА
Креативни осмаци и наставница Љиљана Јанку у оквиру пројекта
"За чистије и зеленије школе"






БИОЛОГИЈА - ЗАБАВНА, ПРАКТИЧНА И ПРАЗНИЧНА
Поводом празника 8. марта ученици V-3 и V-2 показали су колико биологија може да буде поучна, забавна и практична. Стаклене теглице, до јуче чуване у оставама, добиле су ново рухо. Поучени претходним знањем о грађи и улогама семена, стеченом на часу, ученици су донели разноврсна семена и са посебном пажњом пунили теглице креирајући своју шарену збирку. Теглице су потом украшене украсним папиром и машном и послужиле као симпатичан поклон драгим особама поводом 8. марта. Наставница биологије, Драгана Ајдер, пружала је ученицима сву потребну подршку током реализације ове креативне радионице.




Нема коментара:

Постави коментар