уторак, 28. фебруар 2017.

Književno veče inspirisano ljubavlju

     Najlepša poezija je trenutak kad nisi svestan pesme. I najlepši je život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da sanjaš." Nekome je tog utorka bio Sveti Trifun, nekome Sveti Valentin, nama je zasigurno bilo sjajno romantično književno veče. Kao i Miroslav Antić u svojim stihovima, i mi smo sanjali uz najlepšu poeziju o ljubavi. Ljubav je bila svuda - u srcu, u oku, u vazduhu, u mislima, u stihovima. U isto vreme nežna i snažna- neprocenjiva.


Sa izuzetnim nadahnućem književno veče vodila je i organizovala nastavnica srpskog jezika Zorica Isakov Toljaga uz saradnju sa Klubom roditelja.

 Uroš Derikrava je zvucima gitare ulepšao atmosferu svirajući “Federica Morena Torroba” i "Sonatina".



Članovi Recitatorske sekcije sa posebnom emocijom izvodili su najlepše stihove o ljubavi. Uživali smo uz “Santa Maria della Salute” u izvođenju Zorana Stepanova, uz Nikolinu Protić i "Đuliće uveoke" od Zmaja, Luku Števina i Sonet 43- "Dok te budan sanjam" od Šekspira, kao i Jelenu Fanka sa pesmom "Čežnja", Desanke Maksimović. Prema posebnoj želji nastavnice Zorice, Ognjen Rodić svojim recitovanjem izneo je svu lepotu pesme "Malinini", Miroslava Antića.





Učenice VI-1 Milica Stevanović, Elena Ralić i Aleksandra Uzelac recitovale su stihove Jovana Jovanovića Zmaja iz zbirke "Đulići".


Svoje snove, želje i čežnje pretočene u stihove podeliti su sa nama i pedagoškinja Jasmina Bogdanov, kao i naša roditeljka Tatjana Markov. Kao sjajni pesnici pokazali su se i učenici Igor Heslenji ( VIII/3) sa pesmom "Volim te! " i najmlađi učesnik književne večeri, Mihajlo Manigodić (III/5) , koji veoma voli da piše i ima zavidan broj pesama.



Nastavnica engleskog jezika Lidija Hadžić i francuskog jezika Svetlana Kuga dočarale su nam ljubav na engleski i francuski način kroz sipmatične radionice u kojima su učestvovali i članovi Dramske sekcije.. Pevali smo, glumili i sjajno se zabavili.


Kažu da je sreća jedina stvar koja se množi kada se deli. Mi bismo rekli, da je to svakako i ljubav. Svoju ljubav prema kreativnosti sa prisutnima je podelila i nastavnica hemije Olivera Ljujić, izradivši divne sapune u obliku srca. Nastavnica biologije Dragana Ajder, kreirala je inspirativne obeleživače za knjige ilustrovane i nadahnute najlepšim stihovima o ljubavi Miroslava Antića. Svoje rukotvorine darovale su učesnicima književne večeri.



Ovo sjajno veče veoma profesionalno propratili su naši novinari, dok su te večeri u veoma prijatno okićenom ambijentu u publici uživali roditelji, bake i deke, kolege i učenici.




Članovi Novinarske sekcije su postavljali pitanja učesnicima o tome koliko se dugo bave pisanjem poezije, gde pronalaze inspiraciju, koliko im vremena treba da napišu jednu pesmu... Ono u čemu su se svi složili je da se inspiracija pronalazi u prirodi, deci i ljubavi.

Na kraju ove sjajne književne večeri, poželeli smo svima mnogo ljubavi u životu. Sve što radite, radite iz ljubavi i s ljubavlju. U ljubav verujte.. Onima koje ljubav još nije pronašla, želimo da se desi, onima koji u njoj već uživaju, želimo da potraje!

Нема коментара:

Постави коментар