недеља, 19. мај 2019.

Републичко такмичење из атлетике

Завршно, Републичко такмичење из атлетике, одржано је 18.04.2019. године у Сремској Митровици. Екипу наше школе предводила је наставница физичког васпитања Тања Берберски.


 Ученици наше школе су дали све од себе на такмичењу што је резултирало веома добрим успехом. Мушку екипу чинили су као и на прошлом такмичењу Милош Чулић, Дејан Поповић, Никола Ћурашковић, Зоран Гајић, Стефан Чубрановић, Стеван Путник, Јован Јовановић и Андреј Добровољски, а појединачно се такмичио Јустин Цветков.









Дечаци су екипно заузели чак треће место на овогодишњем такмичењу, а члан екипе Милош Чулић успео је појединачно да освоји бронзану медаљу у дисциплини скок у даљ. Такође, појединачно је остварио одличан успех освојивши боронзану медаљу у дисциплини скок у даљ ученик Јустин Цветков.




Иако нису успели да освоје злато на такмичењу, били су и превише задовољни оствареним успехом. Наравно, наставница као и цела школа била је поносна на нашу екипу.




субота, 18. мај 2019.

Tакмичење из рукомета

11.12.2018. године одржано је Општинско такмичење из рукомета, у Зрењанину у хали Медисон, на ком је женска екипа наше школе освојила прво место победом екипе из Елемира.



Самим тим се пласирала на даље Окружно такмичење. Чланови наше екипе били су: Милица Томић, Николина Пеин, Ања Томановић, Александра Узелац, Марина Обрадовић, Тијана Филиповић, Вања Радуловић, Нађа Глигорин, Светлана Сандић, Александра Јанковић, Катарина Вујовић, Катарина Кешељ, Јана Срданов и Ива Костин.


Домаћин на Окружном такмичењу била је Основна Школа ,,Стеван Алексић" из Јаше Томића, које је одржано 14.03.2019. године у сарадњи са савезом Општине Сечањ и Савезом за школски спорт града Зрењанина.Уз пуно уложеног труда и рада екипа наше школе успела је да се пласира на даље Међуокружно такмичење.


У понедељак, 8.04.2019. године у Београду одржано је Међуокружно такмичење у Штарк арени.




Екипа наше школе уложила је много труда у ово такмичење и током целе утакмице нису се посустајали, али нису успели да победе противничку екипу.




Нажалост, током утакмице, 2 члана екипе су се повредила и задобила повреде. На сву срећу повреде нису биле озбиљне, али њих две нису могле да наставе утакмицу.




Иако нису успеле да се пласурају на даље такмичење нису посустале и овај пораз им је само дао мотивацију да се следеће године потруде више и можда пласирају на Републичко такмичење.



Tакмичењe из кошарке

После освојеног првог места на Општинском такмичењу из кошарке,екипа дечака наше школе, коју су чинили дечаци седмог разреда Јован Јовановић, Вукашин Шупут и Никола Шормаз и дечаци осмог разреда Стефан Чубрановић, Огњен Вукић, Лука Гаковић, Страхиња Смиљанић,Урош Манојловић, Владимир Милинков и Марко Ненадић, се пласирала на Окружно такмичење.




Окружно такмичење било је одржано у Новом Бечеју у четвртак, 21.03.2019. године. Екипа је уложила много труда у ово такмичење што се на крају исплатило, јер су победили обе екипе против којих су играли. Самим тим су се пласирали на Међуокружно такмичење.





У Зрењанину у Кристалној дворани дана 17.04.2019. године одржанo jе Међуокружно такмичење на којем је учествовала мушка екипа наше школе. Утакмица је све време била неизвесна и завршила се резултатом 28:19 за противничку екипу.



Поред огромне жеље за победом и поред свог уложеног рада наша екипа није успела да се пласира на даље такмичење.


Међуокружно такмичење из атлетике


Међуокружно такмичење из атлетике одржано је у четвртак, 11. април 2019. године у Новом Саду. Наша школа имала је и женску и мушку екипу на такмичењу.




Женска екипа је освојила 3. место на такмичењу, али није успела да се пласира на даље такмичење и њу су чинилe: Александра Узелац, Вања Тадић,Ива Радишић,Јелена Мастиловић, Невена Станаћев, Невена Каран и Дуња Савин.





Мушка екипа је освојила прво место и успела да се пласира на Републичко такмичење а њени чланови су били Милош Чулић, Дејан Поповић, Никола Ћурашковић, Зоран Гајић, Стефан Чубрановић, Стеван Путник, Јован Јовановић, Андреј Добровољски и Јустин Цветков.



Атмосфера на такмичењу је била супер, а ни лоше време није успело да je поквари.


Појединачно најбољи резултате остварили су Милош Чулић и Јустин Цветков тиме што су освојили прво место.